
استراتژی معاملاتی خود را طراحی کنید
در گذشته به صورت مفصل در مورد استراتژی معاملاتی و ضرورت داشتن یک استراتژی مناسب توضیحاتی را ارائه کردیم و تاکید داشتیم که هر شخص میبایست بر اساس شخصیت خود یک استراتژی معاملاتی را طراحی کند و به آن پایبند باشد. در ادامه قصد داریم تا به صورت کاملا تخصصی توضیحاتی پیرامون نحوه طراحی یک استراتژی معاملاتی ارائه دهیم.
یک دانشجوری خلبانی بعد از فارغالتحصیلی و کسب مهارتهای لازم میبایست یکبار بدون کمک مربی و به تنهایی در کابین بنشیند و پرواز کند. تمام خلبانها یک برگه به نام چکلیست همراه خود دارند و تمام اقدامات و تنظیماتی که میبایست پیش از پرواز انجام دهند را بر روی آن به ترتیب نوشتهاند. پیش از پرواز تمام مراحل را به ترتیب و با دقت بررسی میکنند.
یک معاملهگر نیز مانند یک خلبان، میبایست یک چکلیست برای استراتژی خود داشته باشد و تمام مراحل را به ترتیب و با جزئیات مشخص کند. حال قصد داریم تا تمام مراحل را با جزئیات شرح دهیم و شما نیز قادر خواهید بود تا چکلیست خود را آماده نمایید:
مرحله نخست: چه نوع معاملهگری هستید؟
ابتدا مشخص کنید که چه نوع معاملهگری هستید؟ و چه سبک معاملاتی برای روحیات شما مناسب است؟ در گذشته در مورد انواع سبکهای معاملاتی اعم از اسکالپینگ، معاملهگری روزانه، معاملهگر نوسانی و سرمایهداری توضیحاتی را ارائه کردیم و روحیات، شخصیت و میزان ریسکگریزی معاملهگران هر سبک را مورد بررسی قرار دادیم. حال بر اساس شناختی که از خود دارید و بدون تعارف شخصیت خود را تعریف کنید و یک سبک معاملاتی مناسب را برای خود انتخاب نمایید.
مرحله دوم: بازه زمانی خود را مشخص کنید
پس انتخاب هر یک از سبکهای معاملاتی میبایست دقیقا مشخص کنید که در چه بازه زمانی (Time Frame) قصد انجام معامله دارید.
در طول روز، هفته یا ماه چقدر میتوانید برای مدیریت معاملات خود وقت صرف کنید؟ آیا بازه زمانی انتخاب شده در زندگی شما خللی ایجاد نمیکند؟ توجه داشته باشید که انتخاب بازه زمانی مناسب میتواند در کنترل ریسک شما نیز تاثیرات مستقیمی داشته باشد. افرادی که بازههای زمانی خیلی پایین را انتخاب میکنند مجبور هستند با هیجانات بازار نیز کنار بیایند؛ همچنین افرادی که در بازه زمانی بسیار بلند معامله میکنند میبایست صبر و شکیبایی بیشتری در معاملات داشته باشند که این ویژگی نیز در افراد خاصی قابل مشاهده است. بنابراین انتخاب یک بازه زمانی مناسب میتواند به صورت مستقیم تمام جوانب معاملات شما را تحت تاثیر قرار دهد. انتخاب یک بازه زمانی اشتباه یا نامناسب میتواند مدیریت روان و سرمایه را دچار اختلال کند و در نهایت ممکن است شما را با مشکل مواجه نماید.
مرحله سوم: جذابیت گزینه سرمایهگذاری خود را تعیین کنید
سرمایهگذاری موفق مدیریت ریسک است، نه اجتناب از آن. (بنجامین گراهام / سرمایهگذار معروف آمریکایی در دهه ۶۰ میلادی)
برخی از سرمایهگذاران مبتدی معتقدند که تحمل ریسک بیشتر میتواند سودهای بزرگتر را نیز به همراه داشته باشد اما سرمایهگذاران حرفهای فقط زمانی معامله میکنند که ریسک سرمایهگذاری خود را در کمترین حالت ممکن پیشبینی کرده باشند؛ در واقع این باور که ریسک بیشتر مساوی هست با سودهای بزرگتر را میبایست از ذهن خود پاک کنیم. بر خلاف دیدگاه ریسکپذیری که از سرمایهگذاران یا به قول معروف بورس بازها در ذهن عموم مردم وجود دارد؛ سرمایه گذاران حرفهای و بزرگان بازار سرمایه یک شخصیت کاملا محتاط و ریسک گریز را دارند. آنها زمانی وارد یک معامله میشوند که جذابیت معامله به قدری بالا باشد که ریسک آن درصد ناچیزی را در بر گیرد. در کتاب بورس باز اثر سلمان امین بارها به این نکته اشاره شده است که احتمال پیروزی یک سرمایه گذاری میبایست چندین برابر احتمال شکست آن باشد (Risk / Reward). در واقع یکی از اشتباهات نابخشودنی در سرمایه گذاری عدم رعایت همین نکته است که در بلند مدت میتواند شما را از بازار خارج کند لذا در مرحله سوم طراحی استراتژی میبایست به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید.
مرحله چهارم: چه مقدار از سرمایه خود را اختصاص دهید؟
مرحله چهارم ارتباط مستقیمی با مرحله سوم دارد؛ جذابیت یک معامله میتواند در تخصیص میزان سرمایه به آن تاثیر گذار باشد. هر چقدر احتمال پیروزی در گزینه سرمایهگذاری بیشتر باشد و از امنیت بالاتری برخوردار باشد میتواند بخش عظیمتری از سرمایه را به خود اختصاص دهد. لذا در مرحله چهارم ضمن بررسی پتانسیل گزینه سرمایهگذاری، میزان سرمایه تخصیص یافته به آن را مشخص میکنیم.
مرحله پنجم: نقاط ورود و خروج سرمایهگذاری را مشخص کنید
انتخاب نقاط ورود و خروج مناسب میتواند در افزایش میزان سود شما تاثیر بهسزایی داشته باشد. سرمایهگذاران بعد از شناسایی یک موقعیت معاملاتی بسیار مشتاق هستند که سریعا به آن ورود کنند تا در آینده از منافع سرمایهگذاری خود بهرهمند گردند ولی سرمایهگذاران حرفهای با بررسی دقیق نمودار بهترین نقاط ورود را شناسایی میکنند و طبق استراتژی خود به آن ورود میکنند.
تحلیلگران بنیادی جذابیت یک موقعیت سرمایهگذاری را با پیشبینی قیمت آینده آن قضاوت میکنند. آنها از اسناد مالی، صورتهای مالی، وضعیت کلان اقتصادی و اخباری که پیرامون گزینه سرمایهگذاری منتشر شده است یک گزینه را به عنوان موقعیت مناسب جهت سرمایهگذاری انتخاب میکنند اما در این اطلاعات نشانههایی از نقاط مناسب برای ورود به سرمایهگذاری وجود ندارد که در این مواقع میتوانند با تحلیلگران تکنیکال مشورت کنند.
نقاط خروج نیز مانند نقاط ورود از اهمیت بالایی برخوردار هستند. معمولا در زمانی که سرمایهگذاران چند درصدی سود میکنند به آن قانع میشوند و برای حفظ سرمایه خود، تصمیم میگیرند سریعا معامله خود را ببندند و از آن خارج شوند در حالی که ممکن است اهداف بسیار بالاتری در انتظار قیمت باشد و آنها صرفا درصد کمی از سود را به خود اختصاص داده باشند. در این مواقع بهتر است در جهت کنترل احساسات و همچنین مدیریت بهتره سرمایه خود، از الگوریتمها و رباتها جهت تعیین نقاط ورود و خروج استفاده نمایید.
مرحله ششم: حد ضرر و حد سود را تعیین کنید
قیمتها به صورت مدام در حال نوسان میباشند و ممکن است هر واکنشی از خود نشان دهند. بارها مشاهده شده است که یک گزینه سرمایهگذاری بسیار خوب و ارزنده که نظر خرد جمعی بازار را به خود اختصاص داده است، پس از گذشت چند دقیقه به گزینه زرد بازار تبدیل شده است و سناریوی بسیار از تحلیلگران را نقض کرده است.
تصمیمات سیاسی، اقتصادی و یا اخبار و شایعات گاهی اوقات به قدری قدرتمند هستند که میتوانند حرکت پرشتاب قیمت را در کسری از دقیقه کاملا تغییر دهند.
با این اوصاف معامله بدون در نظر گرفتن حد ضرر و حد سود مانند رانندگی کردن بدون کمربند ایمنی است.
حد ضرر و حد سود شما میبایست بر اساس استراتژی شما تعیین شود و استفاده از یک عدد پیش فرض به عنوان حد ضرر و حد سود یک عمل کاملا غیرحرفهای میباشد. برخی از مبلغی پایینتر از قیمت خرید و مبلغی بالاتر از آن را به عنوان حد ضرر و حد سود در نظر میگیرند که به هیچ وجه منطقی نیست. در دل استراتژی شما میبایست نکاتی کاملا حرفهای و منطقی برای تعیین حد ضرر و حد سود وجود داشته باشد تا با تحقق آن مفروضات حد ضرر و حد سود فعال گردند.
مرحله هفتم: تمام موارد فوق را یادداشت کنید و از آن پیروی کنید
ابتدا توضیحاتی پیرامون چک لیست دادیم؛ به قدری این نکته حائز اهمیت است که به عنوان یکی از مراحل آن را معرفی میکنیم. نظم مهمترین ویژگی رفتاری یک معاملهگر محسوب میشود و شما میبایست برنامه خود را کاملا مکتوب کنید و دقیقا آن را اجرا کنید تا نظم معاملاتی شما حفظ شود. هیچ استراتژی معاملاتی برای شما نتیجه مثبت نخواهد داشت مگر اینکه به اصول و قوانین آن پایبند باشید و آنها را منظم اجرا کنید.
در اجرای منظم استراتژی خود میتوانید از الگوریتمها کمک بگیرید، رباتها تمام وقت آماده اجرای دستورات به صورت دقیق و منظم هستند و استراتژی شما را با دقت بسیار بالایی اجرا خواهند کرد. طبیعتا سرعت و نظم یک ربات معاملاتی بسیار بیشتر از یک انسان است و میتواند کیفیت معاملات شما را تا حد زیادی افزایش دهد.
ارسال شده در تاریخ 9 آوریل 2020 ساعت 16:57
لطفا یک ربات معاملاتی را جهت بازار ایران معرفی کنید
ارسال شده در تاریخ 11 فوریه 2021 ساعت 7:28
آماتور در بورس..خیلی خیلی به آموزش نیازم….ومن را راهنمایی نمایید..سپاسگزار که با این سایت اشنا شدم…با تقدیم اقبالی
ارسال شده در تاریخ 15 آگوست 2021 ساعت 16:25
سلام وقت بخیر.
توصیه میکنم دوره آموزشی ورود موفق به بورس رو خریداری کنید.